±Forensic Focus Partners

Become an advertising partner

±Your Account


Username
Password

Forgotten password/username?

Site Members:

New Today: 0 Overall: 35244
New Yesterday: 3 Visitors: 196

±Follow Forensic Focus

Forensic Focus Facebook PageForensic Focus on TwitterForensic Focus LinkedIn GroupForensic Focus YouTube Channel

RSS feeds: News Forums Articles

±Latest Articles

±Latest Webinars

CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Computer forensics discussion. Please ensure that your post is not better suited to one of the forums below (if it is, please post it there instead!)
Reply to topicReply to topic Printer Friendly Page
Forum FAQSearchView unanswered posts
 
  

4Rensics
Senior Member
 

CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 03, 17 11:24

Please help.

Myself and the whole of my team are having massive issues with installing CelleBrite Physical Analyzer and UFED 4 PC on our Windows 10 machines.

This has happened once before and I let it slip after practically flattening my PC to get it installed and now, after having 6.1 running fine, its crapped the bed again and wont let me install 6.1.5

Its a massive issue and I've tried speaking to CelleBrite who's entire solution was the switch it off and on again (and no it didn't fix it!) We have people who have also had to roll back to version 5 to get it working. Its not acceptable!

We are all receiving this error and literally can not get any further!

[img][/img]

We are blue in the face with what is causing it and how to fix it. If anybody has a fix, please help! Please!

Thanks.
/end rant.  
 
  

passcodeunlock
Senior Member
 

Re: CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 03, 17 11:42

You should maybe install first the latest Microsoft .net framework ?!
_________________
Apple passcode unlock + decrypted filesystem dump, Android user locks unlock + physical dump with decrypted userdata partition. We provide our services world-wide, but we reserve the right for choosing which tasks we take and which we deny! 
 
  

redcat
Senior Member
 

Re: CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 03, 17 11:46

There's not a lot of information there with which to definitively diagnose but based on what I'm seeing are you logged on with local admin rights? Is UAC enabled? If so, try disabling it and rebooting and try again. Try shift-right-clicking the PA installer and selecting run as administrator.  
 
  

PaulSanderson
Senior Member
 

Re: CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 03, 17 16:21

From the error message it looks like they might be using the INNO installer, try running from the command line and specifying a log file, for my installer it would be:

Code:
ForensicBrowserSetup /log=setup.log

This will create a very detailed txt file in the same folder as the installer (make sure you have write rights to the folder or specify an alternate location for the log)

You might get an idea what prerequisite is missing from this.

If it's not INNO try something like:

Code:
ForensicBrowserSetup /help

to see what command line options the installer provides

Hope this helps
Paul
_________________
Paul Sanderson
SQLite Forensics Book
www.amazon.com/SQLite-...entries*=0

Forensic Toolkit for SQLite
sandersonforensics.com...for-SQLite 
 
  

4Rensics
Senior Member
 

Re: CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 05, 17 07:54

Thanks for the replies and suggestions. Unfortunately nothing is helping.

I've ran all Windows updates to check that. I'm running the latest .NET Framework 4.6.2 (I think)

I've tried as administrator.

And I ran the setup with logging Paul, this is the unhelpful result:

2017-04-05 08:41:54.565 Log opened. (Time zone: UTC+01:00)
2017-04-05 08:41:54.565 Setup version: Inno Setup version 5.5.5 (u)
2017-04-05 08:41:54.565 Original Setup EXE: C:\Cellbrite\UFED_Physical_Analyzer_6.1.5.28.exe
2017-04-05 08:41:54.565 Setup command line: /SL5="$30510,678491458,250880,C:\Cellbrite\UFED_Physical_Analyzer_6.1.5.28.exe" /SPAWNWND=$20520 /NOTIFYWND=$205C0 /log=setup.log
2017-04-05 08:41:54.565 Windows version: 6.3.9600 (NT platform: Yes)
2017-04-05 08:41:54.565 64-bit Windows: Yes
2017-04-05 08:41:54.565 Processor architecture: x64
2017-04-05 08:41:54.565 User privileges: Administrative
2017-04-05 08:41:54.612 64-bit install mode: Yes
2017-04-05 08:41:55.862 Created temporary directory: C:\Users\726352.HTU\AppData\Local\Temp\is-2JTRP.tmp
2017-04-05 08:41:55.877 Window detect: Major:6 ,Minor:3 ,ProductType:1
2017-04-05 08:41:55.877 InitializeSetup begins
2017-04-05 08:41:55.877 not VerySilent
2017-04-05 08:41:55.877 Restarted - No
2017-04-05 08:41:55.877 RestartCopied - No
2017-04-05 08:41:55.877 Result - No
2017-04-05 08:41:55.877 Message box (OK):
The installation of a prerequisite program was not completed. You will need to restart your computer to complete that installation.

After restarting your computer, Setup will continue next time an administrator logs in.
2017-04-05 08:41:56.786 User chose OK.
2017-04-05 08:41:56.786 InitializeSetup returned False; aborting.
2017-04-05 08:41:56.786 Got EAbort exception.
2017-04-05 08:41:56.786 Deinitializing Setup.
2017-04-05 08:41:56.816 Log closed.


I've hunted through the Google for any type of "generic" issues that may cause this and checked suggested registry settings, but to no avail.
I'm truly stumped!  
 
  

4Rensics
Senior Member
 

Re: CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 05, 17 08:56

!!!!!SUCCESS!!!!!

Very Happy Very Happy Very Happy

After hours of battling, I've found the problem.

There is a HKLM:RunOnce command in startup, which is (was) pointing to the previous install, but within our local network ( 192.168.1.??) I just removed it completely.

Whether it was locked in for some reason or because it was a network location and it wasn't connecting, who knows. (even though I'm trying to install from the network)

Problem solved anyway! Smile

As always, thanks for the replies. Hopefully this thread will help somebody else in the future!

4R  
 
  

RolfGutmann
Senior Member
 

Re: CelleBrite Physical Analyzer WONT INSTALL!

Post Posted: Apr 05, 17 16:10

Man, Good job!

Well done.  
 

Page 1 of 1