±Forensic Focus Partners

Become an advertising partner

±Your Account


Username
Password

Forgotten password/username?

Site Members:

New Today: 0 Overall: 35514
New Yesterday: 1 Visitors: 109

±Follow Forensic Focus

Forensic Focus Facebook PageForensic Focus on TwitterForensic Focus LinkedIn GroupForensic Focus YouTube Channel

RSS feeds: News Forums Articles

±Latest Articles

±Latest Webinars

Has your agency upgraded to EnCase V7?

Computer forensics discussion. Please ensure that your post is not better suited to one of the forums below (if it is, please post it there instead!)
Reply to topicReply to topic Printer Friendly Page
Forum FAQSearchView unanswered posts
Page 1, 2, 3, 4, 5  Next 

Have your agency upgraded to EnCase V7?

10
20%

2
4%

31
63%

6
12%

 
Total Votes: 49

  

mansiu
Senior Member
 

Has your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 13:40

EnCase version 7 has been released for 6 months, Have your agency upgraded to EnCase V7?

We will have EnCase training soon and we found that EnCase training are version 7 now.  
 
  

Jonathan
Senior Member
 

Re: Have your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 18:25

✓ No, and am not planning to either.
_________________
Forensic Control
twitter.com/ForensicControl
St Bride Foundation, 14 Bride Lane, London, EC4Y 8EQ 
 
  

keydet89
Senior Member
 

Re: Have your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 19:39

Jonathan,

Can you elaborate on why that is?

Thanks.  
 
  

YogeshKhatri
Member
 

Re: Have your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 20:48

I have v7 but still continue to use v6 for most stuff. Two reasons:

1. They took out some very useful features like being able to see all mounted items in evidence in one single flat view (greenplate in encase terminology). v7 will only allow you to view one archive at a time! So that means that for your case involving 200 zip archives of jpg files, you can sure load em up at 1 click with a script, but painfully load and view one archive at a time once its mounted!

2. Most of what i do (artifact parsing) is automated with scripts, which I havent ported over to v7 and am actually seriously thinking about porting them to windows and releasing all of them as open source scripts.

Eventually there will be enough new features compelling us to move over to v7, but for now v6 is good enough.
_________________
Yogesh Khatri

Blog - www.swiftforensics.com 
 
  

rhouse
Newbie
 

Re: Have your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 21:01

After seeing all the issues that people where having with v7 we decided to not upgrade.  
 
  

hmorgan
Senior Member
 

Re: Have your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 21:23

not yet.
will do once its out of beta.

Wink  
 
  

pragmatopian
Senior Member
 

Re: Have your agency upgraded to EnCase V7?

Post Posted: Jan 04, 12 23:43

I had a look at the early beta versions: hated the interface changes, and couldn't see enough merit in the other new features or improvements to justify the upgrade cost.

I'll get a current evaluation version to see if matters have changed since then.  
 

Page 1 of 5
Page 1, 2, 3, 4, 5  Next